jueves, 15 de marzo de 2012

Jornada Técnico - Práctica MERCK Millipore: "Una Única Filtración Ecológica y Normal en Bodega"


JORNADA TECNICO - PRÁCTICA MERCK MILLIPORE "UNA ÚNICA FILTRACIÓN ECOLÓGICA Y NORMAL EN BODEGA"

SISTEMA MILLICHILLING DE FILTRACIÓN NO TANGENCIAL DEL VINO

Un único equipo permite eliminar las tierras diatomeas y la filtración por placas para toda la bodega.
Un mismo sistema de filtración en la clarificación y en la estabilización tartárica.

Descubriremos en esta jornada, el Sistema Millichilling. Un sistema de diseño propio, de fácil manejo y gran versatilidad, en el que se ha plasmado la gran experiencia adquirida por la empresa con el fin de conseguir un tipo de filtración que respete las cualidades del vino en su totalidad.

Para dar a conocer los resultados, qué mejor modo que presentar las conclusiones... en la parte práctica de la Jornada se degustara una magnífica selección de vinos filtrados con este sistema, como son:

Antión Selección
Borsao Tres Picos 2010 Garnacha
Irius Absum Colección Merlot 2007
Baltasar Gracián Garnacha Viñas Viejas
José Pariente Verdejo fermentado en barrica
Emilio Moro 2008
Fundación Eugenio de Almeida : Cartuxa Tinto 2009 (Portugal)
Castell d’Encus Ekam 2011
Castell d’Encus Acusp Pinot Noir 2010

MILLICHILLING NORMAL FLOW FILTRATION SYSTEM

An economical, state of the art filtration method ensuring wine quality and flavor at high yields while preserving the environment.

For years, the diatomaceous earth filters used before microbiological stabilization have presented significant drawbacks. Careful handling of materials is required to assure operator safety, and disposal methods to meet environmental standards are expensive. If the standard Tangential Flow Filtration (TFF) technology does not meet the requirements with regards to plugging issues and degrading recirculation, ceramic systems may be suitable but investment is higher.

The Millichilling Normal Flow Filtration System is designed to optimize all clarification steps prior to microbiological stabilization in wine production: after chilling, after clarification method, and after finning operations. This innovative solution ensures wine quality and flavor while saving costs and protecting the environment.

Benefits:
- Protects wine quality and flavor
- Cost-effective system
- Environmental friendly

Other benefits:
- Able to run for 24 hours
- 3 levels of automation: fully automated, semi-automated and manual
- Optimizes all clarification steps prior to microbiological stabilization
- Operator safety

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